FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Echipa webROMANIA.ro ofera servicii in domeniul IT. Ne ocupam de realizarea site-urilor web, cat si de administrarea acestora, dar si de promovarea lor. Daca doriti ca afacerea dvs. sa fie cunoscuta si pe Internet, folositi serviciile webROMANIA.ro. mai mult

Ne gasiti si pe WAP de pe telefonul mobil la adresa:
WAP.WebRo.us

Optimizare motoare de cautare Bookmark and Share

Optimizarea pt.motoarele de cautare!

Optimizarea pentru motoarele de cautare este o forma de promovare a site-ului care nu necesita resurse (financiare) constante in timp. Un site bine optimizat si promovat, se poate mentine mult timp pe pozitii fruntase in motoarele de cautare. Optimizarea unui site ar trebui sa fie prioritara pentru majoritatea siturilor din internet, fiind una dintre cele mai bune si puternice metode de marketing online.

Optimizare motoare de cautare: ce insemana?

Optimizarea unui site pentru motoarele de cautare inseamna, crearea site-ului (text, linkuri, grafica) si promovarea sa intr-un mod care sa aduca site-ul intre primele pozitii ale rezultatelor motoarelor de cautare pentru o anumita fraza (sau mai multe fraze) - numite in continuare "fraze de cautare". O fraza de cautare este un cuvant sau o insiruire de cuvinte care sunt introduse in interfata unui motor de cautare pentru a fi gasite pe internet. Prin apasarea unui buton, motorul de cautare va afisa toate rezultatele (toate site-urile) care contin acele cuvinte.
Optimizarea pentru motoarele de cautare se refera la scrierea unui site astfel incat el sa fie "prietenos" cu motoarele de cautare si sa ajunga intre primele rezultate ale cautarilor.


Ce am de castigat de pe urma optimizarii pentru motoarele de cautare?

Optimizarea pentru motoarele de cautare este una dintre cele mai eficiente si ieftine metode de promovare a unui site pe internet. Scrierea si promovarea initiala a unui site ii vor aduce acestuia vizitatori, deci eventuali clienti pentru ceea ce site-ul incearca sa vanda / popularizeze.
De ce este importanta optimizarea pentru motoarele de cautare? In mod normal, un site ar trebui sa primeasca un procent de 80% dintre vizitatorii sai din motoarele de cautare (Google, Yahoo, MSN, ...). De aici se poate deduce de ce optimizarea pentru motoarele de cautare este importanta pentru un site. La ce ar folosi un site daca nu ar avea un numar mare de vizitatori?
Optimizarea incearca sa aduca sitului tocmai acesti vizitatori la unul dintre cele mai mici preturi posibile.
Optimizarea pentru motoarele de cautare este una dintre cele mai simple, ieftine si eficiente forme de reclama si promovare online.


Optimizarea Google vs reclama platita

Reclama platita este o alta forma de promovare a unui site. Marele dezavantaj al reclamei platite este faptul ca necesita in permanenta fonduri din partea firmei care detine site-ul. In momentul in care campania de publicitate este oprita, rezultatele (numarul de vizitatori) scad vizibil.
Spre deosebire de reclama platita, optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare aduce rezultate pe termen lung si la pret mic. Chiar daca initial rezultatele trebuiesc asteptate cateva saptamani, odata indexat situl, acesta necesita fonduri foarte mici pentru intretinere, fonduri mult mai mici decat cele necesare reclamei platite.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare este, dupa parerea noastra o necesitate pentru majoritatea site-urilor. Din pacate, multa lume creaza site-uri fara a cunoaste aceste aspecte, si de obicei sfarsesc prin a concluziona ca site-ul nu aduce profit firmei, nefiind vizitat.